KLOKLIPPNING

Fina Lucy som älskar att få följa med in på trimmet och klippa klorna nu när vi har hanteringstränat så det inte är läskigt längre. (Lite gott godis tackar man inte heller nej till, hälsar Lucy)

Ibland kan det vara svårt att klippa klor på sin egen hund. Det kan bero på att hunden är traumatiserad sedan tidigare, har ont eller att man är rädd för att klippa för långt.

En hund med ljusa klor är det enkelt att se pulpan på. Men vad gör man om man har en hund med mörka klor? Ofta kan man ändå se som en avfasning. Klipper man en bit ifrån denna brukar man vara säker. Lite i taget är det bästa.

Men tänk på att det kan vara olika från individ till individ. Särskilt om klorna har fått växa, då har även pulpan vuxit.

Skulle ni behöva hjälp finns jag på Delicious D&D till hands och utför kloklippning i hundens egna trygga hemmiljö, alternativt på hundtrimmet i Västerhaninge Hundhall.

Med en traumatiserad hund kan det ta ett par gånger för att få hunden att koppla av. Tänk därför på att vara ute i god tid, eftersom att jag inte klipper förrän hunden är lugn och förstår att klippa klorna inte behöver vara så läskigt. Annars finns risken att det traumatiserade beteendet eskalerar.

Jag erbjuder därför träning speciellt utformat för hundar som har svårt för att klippa klor. På så sätt får man en trygg och lugn hund som tillslut är tillfreds med kloklippning.

Kontakta mig för mer information och priser.

 

NÖJD KUND

"Min hund Rocky, en stor blandras schäfer är en omplaceringshund och därmed inte den lättaste att ta med i nya miljöer eller introducera nya bekantskaper till. Inte heller för mig som ägare har det varit helt lätt att t ex få rengöra öron eller klippa klor. Det har gått åt mycket godis och tålamod! Jenny har dock visat ett oerhört tålamod och lyhördhet för Rocky och sakta men säkert byggt upp ett förtroende. Numera kan hon med lätthet få klippa alla hans klor och vi slipper ångest och stress. "

Fina Rocky, du fick ett långt och fint liv i ditt för evigt hem. Nu får du springa på de eviga ängarna.

"Min Salomon var en newfoundland
på 60 kg. En väldigt stor, väldigt snäll och väldigt envis kille. Vi började träna kloklippning när han var valp, precis enligt "skolboken" och visst kunde jag klippa hans klor. Men för det mesta blev vi irriterade och trötta på varandra varje gång klotången kom fram. När en jättehund inte vill hålla sina tassar stilla blir kloklippningen påfrestande för alla inblandade och skapar negativ energi. Så när jag hörde att Delicious D&D erbjöd kloklippning tvekade jag inte en sekund. Jag beställde ett så kallat "klippkort" vilket innebar att Jenny regelbundet började träna kloklippning med Salomon. Till att börja med handlade det egentligen inte om att klippa klor utan om att bygga förtroende, skapa lugn och att få Salomon att förstå att det var helt okej att hålla de stora tassarna stilla under tiden som klorna klipptes. Plötsligt en dag meddelade Jenny att hon klippt alla Salomons klor utan problem. Det var imponerande att se hur snabbt Jenny lyckats få min hund att bli samarbetsvillig och avslappnad i en situation som han starkt ogillat i hela sitt liv. Salomon höll själv upp tassarna medan Jenny klippte hans klor. Bättre än så kan det inte bli!"

Salomon i allas våra hjärtan, spring nu fritt på de eviga ängarna.